Εκπαιδευτική επίσκεψη ΕΚΠΑ 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Για άλλη μία χρονιά, το σχολείο μας επισκέφθηκε το τμήμα Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής τις οποίες καθοδηγούσαν πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν παρουσίαση αστροφυσικής από καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, η οποία επίσης, τους ενημέρωσε για τις επαγγελματικές διεξόδους της σχολής καθώς και, τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσει κατά την αποφοίτηση τους από τη συγκεκριμένη σχολή. Τέλος, έγινε ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

 

Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο (1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης)

Την Τρίτη 12/3/2024 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο των ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης (1ο και 2ο ). Η επίσκεψη έγινε με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις επιλογές που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ στην αγορά εργασίας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε αρκετά εργαστήρια όπως μηχανολογίας (ψυκτικών, μηχανικών αυτοκινήτων), πληροφορικής, υγείας (γνώρισαν πώς λειτουργεί ένα μικροβιολογικό εργαστήριο).
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την ξενάγηση την Υποδιευθύντρια του κέντρου Κα Φωτοπούλου, τους Τομεάρχες Κο Μεσολογγίτη και Κα Ρουμπή καθώς και τους εκπαιδευτικούς που μας δέχθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας μαζί με τους μαθητές τους.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Περί ανέμων και υδάτων». Πρόκειται για ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας, το οποίο συνδυάζει βίντεο, πειράματα, κατασκευές και διαδραστικές εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές κατανόησαν ένα μετεωρολογικό χάρτη, τον τρόπο δημιουργίας μετεωρολογικών φαινομένων, ενώ μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες εμπέδωσαν τη δημιουργία της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους, τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου και τον τρόπο κίνησης και δημιουργίας του κεραυνού. Με τη βοήθεια διαδραστικών εφαρμογών οι μαθητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα καταιγιδοφόρο σύννεφο ή έναν ανεμοστρόβιλο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης καλούνταν να έχουν ενεργό ρόλο στις πειραματικές διαδικασίες.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ

Στις 26/2/2024 τα τμήματα Α1 και Α4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επαφής των μαθητών μας με την αγορά εργασίας και της γνωριμίας τους με επαγγελματικούς χώρους. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγηθήκαμε στους χώρους της εργοστασιακής μονάδας και ενημερωθήκαμε για τα στάδια και τις μεθόδους παραγωγής των προϊόντων της. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και «γλυκιά» εμπειρία.

20240226_104238.jpg20240226_113831.jpg20240226_113921.jpg20240226_120404.jpg

 

   
Copyright © 2024 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER