Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

   Οι μαθητές Α΄και Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Τρίτη 27/3/2018 το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά. Παρακολούθησαν συνολικά τρία δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. «Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και τις εθελοντικές οργανώσεις – Κοινωνία των πολιτών.»
  2. «Μπαχ, Μότσαρτ & Μπετόβεν: Αναζητώντας την ιδιοφυΐα στη μουσική».

 Έγινε μια εισαγωγή στην ιστορία των τριών συνθετών, αναφέρθηκαν οι διαφορές στα χαρακτηριστικά της μουσικής τους και προβλήθηκαν εικόνες από τη ζωή τους.

    3. «Μυστήριο στο βυθό. Η ναυαρχίδα του ναυάρχου Νέλσον». Οι μαθητές επιδόθηκαν με ενθουσιασμό  στην επίλυση γρίφων μέσω κωδικοποίησης  μηνυμάτων, λογικής, προσανατολισμού και μαθηματικών πράξεων. Τελικός στόχος μια κατασκευή STEM από κάθε ομάδα παιδιών για να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη

  Στις 20 Μαρτίου 2018, μέρα της εαρινής ισημερίας, το σχολείο μας πήρε μέρος στη δράση «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Η δράση αυτή δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη (https://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes/). Εξήντα περίπου μαθητές των τάξεων Β΄ και Γ΄ υπολόγισαν την ακτίνα της γης μετρώντας τη σκιά και το μήκος ενός αντικειμένου στις 12:33 το μεσημέρι στην αυλή του σχολείου μας. Υπολόγισαν ότι η ακτίνα της γης είναι 6.355 km ενώ η πραγματική είναι 6.371 km!

 

 

Διδακτική επίσκεψη στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

   Στις 27/2/18 και 1/3/18 οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τμηματικά την ΕΛΣΤΑΤ. Εκεί παρακολούθησαν ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου έγινε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της στατιστικής, ενημερώθηκαν για το σημαντικό ρόλο και τη χρήση των επίσημων στατιστικών σε διάφορους τομείς της ζωής και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έμαθαν πώς μπορούν να αναζητούν στο διαδίκτυο τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για κάθε νομό, πόλη ή χωριό της χώρας μας.

Εκδρομή στην Καισαριανή 23/11/17

Από την εκδρομή μας στην Καισαριανή!

 ekdromi foto

   
Copyright © 2021 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER