Πενθήμερη εκδρομή Γαλλία - Ελβετία

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ       Σχολικό έτος: 2023 – 2024


ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ

Η αρχηγός  κ. Ελένη Πετροπούλου
Οι συνοδοί καθηγητές
Κ. Ρηνιού Δέσποινα, κ.Στογιάννου Λίνα, κ. Μανέτας Κίμωνας


Η πενθήμερη εκδρομή του σχολείου μας έγινε με την συμμετοχή 33 μαθητών/τριών, ενός αρχηγού και τριών συνοδών από την Β τάξη στο διάστημα 9-13/04/2024 και κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής.

Οι μαθητές μας στις 10/4/24 επισκέφτηκαν το Ερευνητικό Κέντρο CERN. Στο πρώτο μέρος της επίσκεψης περιηγήθηκαν ελεύθερα στη διαδραστική έκθεση του κέντρου ώστε να γνωρίσουν με αμεσότητα το σκοπό και τις εγκαταστάσεις του. Στο δεύτερο μέρος παρακολούθησαν μια ζωντανή παρουσίαση στην οποία αυτά επεξηγήθηκαν περαιτέρω και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο τέλος με την εισηγήτρια. Σημειώνεται ότι λίγο καιρό πριν την επίσκεψή μας οι μαθητές μας παρακολούθησαν στο σχολείο μια ζωντανή σύνδεση που απευθυνόταν σε σχολεία, όπου έλληνες επιστήμονες τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.
Επιπλέον ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε Ν. Σμύρνης, που συστεγάζεται στο σχολείο μας κ. Γκουρμπής Αθανάσιος ΠΕ 04.01, δέχθηκε με προθυμία να προετοιμάσει τους μαθητές μας παρουσιάζοντάς τους το κεντρικό ερώτημα που επιχειρούν να απαντήσουν οι επιστήμονες στο CERN, καθώς και τις γενικές αρχές της λειτουργίας του αντιδραστήρα χρησιμοποιώντας, πειράματα και μεθόδους κατανοητές από μαθητές της Β΄Γυμνασίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφτηκαν συνολικά 13 πόλεις- χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος (Λωζάνη Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων - Βέρνη το σπίτι του Αϊνστάιν, στο Βεβέ, πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μουσείο Σοκολάτας της Nestle, το Μουσείο Τσάρλι Τσάπλιν, το Θέατρο Σελεστίν (μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), τον Καθεδρικό ναό στη Λυών. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η διερεύνηση των πνευματικών οριζόντων και η διαμόρφωση ευρωπαϊκής συνείδησης.

   
Copyright © 2024 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER