Η συμμετοχή μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής 2019

    Οι τριμελείς ομάδες της Β΄Γυμνασίου xelidonia και Copsa2005 προκρίθηκαν από την πρώτη στη δεύτερη φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής 2019 που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η βαθμολογία των 30 απαντήσεων κλειστού τύπου που κατέθεσαν ηλεκτρονικά ήταν και για τις δύο ομάδες 96/100. 

   Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι δυο ομάδες μας κατέθεσαν ηλεκτρονικά μια εργασία με θέμα «Δείκτης Τιμών Καταναλωτή» μαζί με άλλες 57 ομάδες από σχολεία της χώρας μας. Η ομάδα xelidonia του σχολείου μας που πήρε τη δεύτερη θέση μαζί με την ομάδα VanDeGraaf του 1ου Γυμνασίου Αγ.Δημητρίου που πήρε την 1η θέση θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής 2019 με την κατάθεση ενός βίντεο με θέμα “Europereflectedinstatistics”. Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν στις 5/6/19. 

    Συγχαίρουμε και τις δύο ομάδες μας για την πορεία τους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα xelidonia στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς στατιστικής:

http://www.statistics.gr/el/edu-competitions                                                                                                              

Οι εργασίες των ομάδων του σχολείου μας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (pdf)                                       

Εργασία ομάδας xelidonia                                                                                                                       

Εργασία ομάδας Copsa2005

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Πείραμα του Ερατοσθένη 2019

    Το σχολείο μας πραγματοποίησε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πείραμα του Ερατοσθένη. Σαράντα μαθητές της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν το πείραμα στις 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:35 στην αυλή του σχολείου μας. Ήταν η μέρα της εαρινής ισημερίας και η στιγμή κατά την οποία οι ακτίνες του ήλιου έπεφταν κάθετα στον ισημερινό της Γης. Μετρώντας εκείνη τη στιγμή το ύψος και τη σκιά διαφόρων αντικειμένων και χρησιμοποιώντας την απλή και έξυπνη σκέψη του Ερατοσθένη υπολόγισαν ότι το μήκος του ισημερινού της Γης είναι περίπου 40.206,88 kmκαι η ακτίνα της περίπου 6.381,58 km.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πείραμα:    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Οδοιπορικό στο Παλαιό Φάληρο

Για να διαβάσετε την εργασία Οδοιπορικό στο Παλαιό Φάληρο του μαθητή Γιαπισίκογλου Αλέξη Γ΄1 στο πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής πατήστε εδώ.

Αλλόκοτες χριστουγεννιάτικες ιστορίες

 

Αλλόκοτες χριστουγεννιάτικες ιστορίες

 

Το πνεύμα τον Χριστουγέννων και οι αλλόκοτες συναντήσεις του στο δάσος 

    Σε ένα δάσος υπήρχε ένα όμορφο απομονωμένο ξενοδοχείο, ασυνήθιστο που δεν το προτιμούσαν πολλοί επισκέπτες τα Χριστούγεννα. Αυτό το ξενοδοχείο διάλεξε ένα ζευγάρι για να δωρίσει στους γονείς του που ήταν μαλωμένοι μεταξύ τους ένα ταξίδι τα Χριστούγεννα. Το ζευγάρι πίστευε ότι οι γονείς τους εκεί στην ησυχία του δάσους και στην χαρά των Χριστουγέννων θα μπορούσαν να μονοιάσουν και αυτό ήταν καλό και για τις δυο οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα: Αλλόκοτες χριστουγεννιάτικες ιστορίες

   
Copyright © 2019 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER