Γ’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας” (2021)

   Με δύο πενταμελείς ομάδες μαθητών θα λάβει μέρος το σχολείο μας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας”, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία. Οι ομάδες μας θα διαγωνιστούν την Κυριακή 28 Μαρτίου του 2021 ερχόμενες αντιμέτωπες με αντίστοιχες ομάδες μαθητών από άλλα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

  Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” αποτελούν προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου· οι μαθητές-συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο. Τα θέματα που διαπραγματεύονται είναι βασισμένα σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, και αφορούν ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη – όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία. Οι εικονικές δίκες στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών, στην κοινωνικοποίηση, στην ευαισθητοποίησή τους σε προβλήματα της εποχής μας και στην ανάπτυξη των εκφραστικών τους δεξιοτήτων.

eikonikes dikes

Φιλικοί αγώνες προετοιμασίας

   Στα πλαίσια της προετομασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας” οι ομάδες μας έδωσαν φιλικούς αγώνες εικονικών δικών με αντίστοιχες ομάδες άλλων σχολείων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που επίσης συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12-3-2021 η ομάδα του 2ου Γυμνασίου “Δικαιόπολις” αντιδίκησε με την ομάδα του 4ου Λυκείου “Αντισθένης”, με θέμα την προστασία των χρηστών του διαδικτύου και την επιβολή ή όχι της ανωνυμίας των χρηστών. Την Κυριακή 14-3-2021 η ομάδα του σχολείου μας “Νομαρχία” αντιδίκησε με την ομάδα του 5ου Γυμνασίου “Αντιφώντες” με θέμα την κατάργηση ή όχι του υπάρχοντος συστήματος αξιολόγησης των μαθητών.

Η ομάδα “Δικαιόπολις” αποτελείται από τον μαθητή Καφεντζή Γεώργιο και τις μαθήτριες Κωτσιώρη Λαμπρινή, Μανιού Αναστασία, Μαυρουδή Ιωάννα Χριστίνα και Σαχλά Αθανασία (όλοι/ες της Γ΄τάξης).

Η ομάδα “Νομαρχία” αποτελείται από τους μαθητές Αλεβιζόπουλο Δημήτριο-Γεράσιμο και Νομικό Ιωάννης και τις μαθήτριες Παναγέα Ευγενία, Παπουτσή Θεοφανία και Πλατή Αργυρή (όλοι/ες της Β΄τάξης).

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση αυτή του σχολείου είναι οι φιλόλογοι Αντώνης Μπόζης και Ευαγγελία Μπεχράκη.

   
Copyright © 2024 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER