Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Το 2Ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε στις 21/2/2024 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εισηγητής ήταν ο κ. Ν. Δεμερτζής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης και συγγραφέας του βιβλίου «Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη …στο πέρασμα της εφηβείας … στο διάβα της ζωής» (εκδόσεις Σαββάλας). Αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

  1. Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο.
  2. Πώς να επιλέξω σωστά σπουδές και επάγγελμα
  3. Πρόταση πλάνου – σταδιοδρομίας.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές και τους γονείς. Ήταν μία εποικοδομητική εκδήλωση, που έδωσε την ευκαιρία ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ημερίδα σημείωσε μεγάλη προσέλευση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς το θέμα της ήταν πολύ ενδιαφέρον και ο ομιλητής έμπειρος, προσιτός και άμεσος.

Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας υπάρχει το βιβλίο του κυρίου Δεμερτζή για δανεισμό από ενδιαφερόμενους μαθητές.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δ΄ Αθήνας λειτουργεί Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Προσφέρεται ατομική Συμβουλευτική σε μαθητές με χρήση ψυχομετρικών εργαλείων (tests) Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπου κρίνεται αναγκαίο, κατόπιν αιτήματος του Γονέα/Κηδεμόνα στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Ατομική Συμβουλευτική», με τα στοιχεία του μαθητή, το σχολείο φοίτησης και τηλέφωνο επικοινωνίας των Γονέων, για κλείσιμο ραντεβού με τηλεφωνική προσυνεννόηση.

 

e1.jpge2.jpge3.jpge4.jpg

   
Copyright © 2024 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
© ALLROUNDER